שרותי ייעוץ סטטיסטי לתלמידי סמינרים בתואר ראשון ושני

13 מרץ 2024

שלום רב,

בית-הספר לחינוך מציע שירותי ייעוץ סטטיסטי לתלמידי הסמינרים בתואר ראשון ושני.

ייעוץ זה ניתן לסטודנטים ללא תשלום החל מה- 1.4.24.

הייעוץ ניתן בזום, שעות הייעוץ בתיאום מראש באתר. על מנת לקבוע פגישת ייעוץ יש להיכנס לאתר לבדיקת זמינות ותיאום, במידה ואין שעות פנויות ניתן לשלוח מייל לבדיקת זמינות לתיאום בשעות נוספות.

סטודנטים המעוניינים בשירות זה, מוזמנים לתאם פגישה מראש באמצעות הקישור הבא: https://edenklin.youcanbook.me

נוהל ביטולים:

ביטולים ייעשו דרך האפליקציה בהקדם האפשרי, לפחות 24 שעות לפני מועד הפגישה, על מנת לאפשר הרשמה לסטודנטים אחרים.

הייעוץ יינתן על-ידי גב' עדן קלין. עדן מאסטרנטית במדעי המוח באוניברסיטת תל אביב, בעלת תואר ראשון במדעי המוח ופסיכולוגיה מאוניברסיטת בר אילן. מתרגלת סטטיסטיקה ובעלת ניסיון רב בהוראה והדרכה.

להלן הנחיות לשליחת חומרים לקראת מפגשי ייעוץ.

לפני מפגש הייעוץ עליכם לשלוח למייל edenklin1@gmail.com את החומרים הבאים:

1. הסבר (תמציתי) על המחקר אשר כולל:
    1. מטרות / שאלות / השערות המחקר.
    2. רקע לגבי המדגם, סוג הנתונים ואופן איסוף הנתונים.
    3. שמות הנתונים הנדרשים לעיבודים הסטטיסטיים.
  1. קובץ נתונים - (ב-SPSS או באקסל). יש לבנות את קובץ הנתונים בהתאם להנחיות המצורפות.
  2. חומרים רלוונטיים – שאלונים, וכל המידע לגביהם.
  3. מיקוד לגבי מטרת פגישת הייעוץ, ככל שניתן.

הנחיות לבניית קובץ עבודה מותאם ל-SPSS:

1. קובץ SPSS או אקסל ובו רשומה (שורה) אחת עבור כל משתתף במחקר.
  2. שמות המשתנים - קצרים ככל שניתן, באותיות באנגלית כאשר החיבור בין שתי מילים עם מקף תחתון, למשל: Marital_status.
  3. אין להתחיל שם משתנה עם מספר (למשל: 12.haskala).
  4. יש לקודד את התשובות - למשל: מין מקודד 0/1 (0=זכר, 1= נקבה או ההיפך) ולא להכניס טקסט (זכר / נקבה) כתשובות בתוך המשתנים.
  5. במשתנים אשר נמדדים בסקאלה, למשל 0-5 (0=מעט – 5=הרבה) יש להקליד כערכים מספריים (0,1,2...) ולא טקסט (בכלל לא, מעט, הרבה...).
  6. יש לוודא פריטים הפוכים.
  7. יש לוודא אופן הצינון של הכלים.
  8. במחקרים עם שתי מדידות, יש לרשום את כל הנתונים ברשומה אחת באותו קובץ / גיליון אקסל. אם הנתונים מוזנים בקבצים נפרדים, יש לוודא שהקבצים מכילים מספר מזהה לכל משתתף במחקר ושהמספר זהה בכל גיליונות הנתונים.